AVUSTURYA Kültürel Vizesi
FİRMA HAKKINDA
FOTO GALERİ
VİDEO
KONUM
YORUMLAR
GENEL VİZE BİLGİLERİ
- Bir vize yarım sene içerisinde ancak en fazla 90 günlük bir süre için verilebilir ve sadece kültürel ya da sportif etkinliklerine veya kongrelere katılım amaçlı alınabilir. Her durumda Avusturya’da herhangi bir işe girmeniz ve çalışmanız yasaktır.
- Ancak gideceğiniz esas hedef ülkenin Avusturya olması halinde vize için müracaat edebilirsiniz.
- Vizenizin kabulüne dair herhangi bir hukuki hakkınız bulunmamaktadır. Kabul edilmiş bir vize size diğer Şengen-ülkelerine seyahat hakkı vermez, ülkeye girişiniz sınır kontrolü tarafından reddedilebilir.
- Vize başvurularının seyahat başlangıcından en az 4 hafta önce yapılmış olması gerekmektedir.
- Başvuru en erken seyahat başlangıcından 3 ay önce yapılabilir.
- Bütün yabancı dilde olan evrakların Almanca veya İngilizce tercümesi yaptırılmalıdır.
- Vizelerin işlemleri seyahatin niteliğine bağlı olup, 6 ila 14 iş günü sürmektedir. Bazı özel durumlarda bir kaç haftayı da bulabilmektedir.
- Başkonsolosluk her zaman yeni belgeler talep etme hakkına sahiptir
Önemli Uyarı
- YANLIŞ bilgiler ve sahte evraklar vizenizin REDDedilmesine sebep olacaktır
- Tamamlanmamış başvurular geri çevrilmeye sebep olabilir veya işlem sürecini uzatabilir.
- Kendi yararınız için lütfen gerekli evrakları, tercümesi ile birlikte, tamamlanmış şekilde getiriniz.
- Daha önce Avusturya için Vize almadıysanız, bütün evraklarınızı orijinal ve fotokopi olarak başvurunuza eklemeniz gerekir.
Vize Başvurusunda Gerekli Belgeler
Aşağıdaki evraklar başvuruya eklenmelidir:
- Seyahat sonrası en az 3 ay geçerli olan pasaport. Pasaportun veriliş tarihi 10 yılı aşmamalı.
- Başvuru formunun el ile yazılmış büyük harflerle veya daktilo ile yazılmış, eksiksiz, gerçeğe uygun doldurulmuş ve müracaatçı tarafından imzalanmış olması gerekir. Formları ücretsiz olarak başvurduğunuz gişelerden temin edebilir veya buradan indirebilirsiniz.
- Dikkat! Başvuru formun’da iki ayrı yer’de imzanız gereklidir. Lütfen kullandığınız E-Mail adresini ve çep telefonu numaranızı belirtiniz. Böylelikle konsolosluk tarafından sorular oluşursa, başvurunuz daha hızlı işlenebilecektir. 18 yaşından küçük olanların başvuru formuna her iki ebeveynin imza atması gerekiyor.
- 2 adet yeni çekilmiş renkli biometrik (3,5 x 4,5 cm) fotoğraf. Bir tanesi başvuru formunun sağ üst köşesinde yer almalıdır, diğerini de başvurunuza ekleyiniz. Fotoğrafın arka planı aydınlık olmalıdır. Kişinin yüzü, alını, kulağı ve boynu açık ve net görünmeli (dini nedenlerden dolayı örtülen başörtüsü takılabilir). Gözlük çıkarılmalıdır. (Detaylar için: www.passbildkriterien.at )
- Kültürel etkinlik veya kongre’ye katılımda: Etkinliği düzenleyen firmanın davetiyesini veya kültürel hizmet sağlayıcısı ile imzalanan sözleşme veya yaratıcı bir eserde yer almaya hak kazanmış olanlar için gönderilen davetiye.
- Spor etkinliklerine katılımda: Spor etkinliklerine katılım: Avusturyalı Spor kulübünün davetiyesi ya da spor etkinliğine katılım onay belgesi veya masraf üstlenme onay belgesi veya elektronik taahhüt beyanı (EVE). Türk spor kulübünün Avusturya’da bir spor etkinliğine katılacağına dair yazılı onay belgesi. (icabında: Türk Spor kulübünün masraf üstlenme onay belgesi ve hesap özeti)
- Uçak/tren/otobüs seyahatlerinde: rezervasyon belgesi/bileti
- Özel araçlı seyahatlerde: ruhsat fotokopisi, yeşil kart ve uluslar arası sürücü belgesi ve seyahat güzergâhının detaylı beyanı.
- Otel rezervasyonlarını gösteren belgeler.
- Bütün Schengen ülkelerinde geçerli, en az 30.000,– EURO teminatlı Seyahat ve Kaza sigortası. Uzun süreli vizelerde ülkeye birkaç giriş hakkı doğuyorsa, ilk seyahat süresi için sigorta gösterilmelidir.
- BAŞVURU SAHİBİ ÇALIŞAN İSE:
- Antetli kâğıda yazılmış çalışma belgesi. Bu belgenin orijinal Almanca veya İngilizce olması gerekiyor. Belgenin içeriğinde bulunması gerekenler şunlardır:
- Is verenin adresi ve telefon numarası
- Çalışanın göreve başlangıç tarihi
- Çalışanın pozisyonu
- Seyahat süresi
- İmzalayan kişinin ismi ve pozisyonu
- Son 3 ayın maaş bordrosu
- 3. SGK (sosyal güvenlik) işe giriş bildirgesi ve SGK “hizmet dökümü”
- Şirketin ticaret odasındaki kaydı/ Faaliyet belgesi
- Ticaret sicil gazetesinin kopyası
- vergi levhası
- İmza sirküleri fotokopisi
- Antetli kâğıda yazılmış çalışma belgesi. Bu belgenin orijinal Almanca veya İngilizce olması gerekiyor. Belgenin içeriğinde bulunması gerekenler şunlardır:
- BAŞVURU ŞİRKET SAHİBİ İSE:
- Şirketin ticaret odasındaki kaydı/ Faaliyet belgesi
- Ticaret sicil gazetesinin kopyası
- vergi levhası
- İmza sirküleri fotokopisi
- Başvuru sahibi öğrenci ise:
- Orijinal Öğrenci Belgesi, tatil ya da yokluğuna dair belge (okulların resmi tatillerinde gerekli değildir)
- Başvuru sahibi emekli ise:
- Emekli maaşını gösterir belge (banka hesap özeti veya emekli cüzdanı)
- Başvuru sahibi çiftçi ise;
- Bağlı olduğu ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi
- Ziyaret sebebini ve dönüş niyetini inandırıcı biçimde uygun kanıtlarla açıklamak müracaatçının sorumluluğundadır. Kendi gelirleri olmayan başvuru sahipleri (ev hanımları, öğrenciler vb.) eşinin, ebeveynlerin yada başka bir aile üyesinin çalışma belgesini/ evraklarını sunabilirler. Taahhütnamenin yazılı olarak orijinal (almanca veya İngilizce) sunulması taahhüt eden kişi/sponsor tarafından imzalanması gerekiyor. Taahhütnamenin yanı sıra taahhüt eden kişinin/ sponsorun pasaport fotokopi sininde eklenmesi gerekiyor.
- Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler (son üç aylık hesap hareketlerini gösterir banka hesap dökümü, seyahat çeklerinin orijinali ve fotokopisi veya hesap cüzdanlarının orijinali ve fotokopisi)
- Güncel ve eski pasaportunuzun ve eski vizelerinizin fotokopisinin muhakkak başvuruya eklenmesi gerekiyor
- Başvuru sahibi reşit değil ise/18 yaş altında ise ve yalnız veya sadece bir ebeveyn veya yasal velisi ile seyahat ediyorsa: Ebeveyninden noter tasdikli ve Almanca veya İngilizce tercümeli muvafakatname (seyahat eden ebeveyn evli değil ise veya ebeveynlik yetkisi sadece kendisindeyse bu koşul geçerli değildir – bu durumun ispat edilmesi gerekmektedir) gerekmektedir. Yalnız seyahat eden çocuklarda ayriyeten beraberinde seyahat eden ve reşit olan kişiye ait noter tasdikli vekâletname gerekmektedir. Orijinal ve fotokopisi.
- Vize veya pasaportunuzu şahsen teslim almayacaksanız: gönderilen kişi adına bir vekalet + teslim alan kişinin kimlik veya pasaport fotokopisi
Bildirim Zorunluluğu
Avusturya’da bir konuta taşınan her kişi, en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili resmî dairede ikametini bildirmek zorundadır.
Vize Başvuru Formunu Vize Servisimizden talep edebilirsiniz.
FOTOĞRAF KRITERLERI
Vize talebi için verilen tüm fotoğraflar aşağıdaki standartlara uymalıdır:
- Yeni çekilmiş ve benzer olmalıdır (6 aydan daha yeni)
- Normal fotoğraf kağıdına renkli baskı olmalıdır
- 35mm genişlik ve 45mm yüksekliğe/çerçeve ölçülerine sahip olmalıdır
- Fotoğrafı çekilen kişinin yüzü objektife bakmalı ve başı düz olmalıdır; yüzün boyutu çenenin altından alnına kadar 35 mm olmalıdır
- Fotoğrafın arka fonu beyaz olmalıdır
- Güneş gözlüğü takılmamalıdır
- Baş açık olmalıdır, dini nedenlerden dolayı takılan başörtüsü hariç
- Gözlük takılması durumunda: Camlar renkli olmamalı ve camlarda yansıma olmamalıdır; gözlüğün çerçevesi gözleri kapamamalıdır
- Nötr bir yüz ifadesi ve ağız kapalı olmalıdır
Diğer Avusturya vize türleri için Tıklayın
Henüz resim eklenmemiş.
Henüz video eklenmemiş.
Henüz harita eklenmemiş.
FİRMA HAKKINDA BİR YORUM YAZIN
FİRMAYI SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ